Translate

maanantai 14. tammikuuta 2013

Toinen päivä

Perjantaina (11.1.2013) olikin sitten jo toka päivä maalipuolella ja oikein kiva päivä olikin. Ensinmäisenä pääsimme tutustumaan silmähuuhdepulloon ja sen käyttöön, jotkut olivat niin innoissaan että halusivat kokeilla useamman kerran, itse kokeilin vain kerran koska kyseinen pullo oli tullut jo edellisessä työpaikassa tutuksi. 
Seuraavaksi saimme valita yhteistuumin Standoxin värikartoista kolme väriä joilla pääsisimme myöhemmin päivän aikana maalaamaan. Värien valmistukseen osallistui koko luokka/ryhmä, kaikki saivat kaataa värejä purkkiin ja naurua riitti jos joku laittoi liikaa. Olimme laittaneet kolme pelti levyä uuniin telineiden päälle valmiiksi ja ne oli putsattu silleen että pystyimme laittamaan pohjamaalin x2, sitten jokaiseen levyyn maali x2, lopuksi laitoimme lakan jonka ohjaaja valmisti. Jokainen paikalla ollut ryhmään kuuluva pääsi siis tekemään maalia, ruiskuttamaan maalia ja lakkaa. Näimme myös miten ruisku puhdistetaan käytön jälkeen. Päivän meille veti ammatillisena ohjaajana toimiva Helena Narmont, opettajamme Hannu Waltzerin ollessa itse koulutuksessa.



Valmiit, punainen saanut hiukan muutakin väriä.

Tässä kappaleessa olin mukana.

Valmiit toisesta suunnasta


Laitetaan tähän vielä kun ekassa jaksossa pääsin tutustumaan automaalaus puolelle että mitä silloin synty (9/2012).
Valmis
Silloin saimme pienet metalli levyt jotka hioimme, ei olisi tarvinnut hioa pelille mutta näin silloinen luokkani teki (itse olin hiukan myöhässä enkä ollut kuullut ohjeistusta.) Joten pala puhtaaksi ja lopuksi putsasin sen vielä jollakin ohenteella. Sitten uuniin pohjamaalattavaksi x2, maalit x2, lakkauksen suoritti myöhemmin ilmeisesti kolmannen luokan oppilas. Seuraavan kerran kun pääsimme maalipuolelle kokeilimme ko. paloihin straippausta, kunhan olimme eka harjoitelleet muihin kohteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti